Woningen aanpassen

Teaser
Uit de kluswijzer 'Het zal Werken!':

Langer zelfstandig wonen is op zich geen verkeerde gedachte, maar wat moet je doen als je door een lichamelijke of geestelijke aandoening iets niet meer kan en er een aanpassing in je huis nodig is? Vroeger klopte je dan bij de gemeente aan en kreeg je meestal wel de hulp die je nodig had. Dat gaat nu niet meer zo vanzelfsprekend. Want de samenleving is nu zo ingericht dat mensen langer zelfredzaam moeten zijn, en dit soort hulpvragen zelf op moeten lossen. Of dat je iemand in de omgeving moeten vragen om de klus te doen. Dat klinkt mooi, maar in de praktijk werkt dit lang niet altijd. Wij hebben gemerkt dat veel vragen blijven liggen, er een hoop gedoe ontstaat en ze uiteindelijk niet worden opgelost. Met dat in ons achterhoofd zijn we met ‘Het Zal Werken!’ aan de slag gegaan.
Logo/icoon
kluswijzer
Wat ga je bereiken met deze tool?

Uitgebreide handleiding voor het opzetten van een organisatie die bij mensen thuis kleine aanpassingen kan uitvoeren opdat bewoners langer in de eigen wijk kunnen blijven wonen.

 'Uit de kluswijzer 'Het zal Werken!':

Mensen blijven steeds langer zelfstandig in hun eigen huis wonen. Dat is niet alleen beleid, de bewoners willen het zelf vaak ook. En we worden met z’n allen ook nog eens ouder. Dat is natuurlijk mooi, maar wat als je door lichamelijke of geestelijke aandoeningen iets niet meer kan en er een aanpassing in huis nodig is? En je dit niet geregeld krijgt via de gemeente, woningcorporatie of je eigen netwerk? Dat mensen anders tussen wal en schip vallen is de reden waarom Uitvindersbrigade ‘Het Zal Werken!’ Rotterdammers wil helpen met kleine woningaanpassingen.

toolbox
bestaande initiatieven ter inspiratie of implementatie