Sociale Netwerk Standaard (SNS) / Single-Sign-On (SSO)

Launch protocol voor het ontsluiten van e-Health applicaties

Wil je ervoor zorgen dat dit ook op jouw wijkplatform werkt? 

Volg dan de volgende stappen:

  1. Bekijk op het wijkplatform welke zelfzorg-modules of applicaties zonder verwijzing beschikbaar zijn of waarvan je zou willen dat deze beschikbaar zijn. 
  2. Bekijk wie de aanbieder is van die e-Health module of applicatie.
  3. Benader de leverancier en geef aan dat je het makkelijker wil maken om in te loggen vanuit een wijkplatform op hun module of app voor bewoners. Geef hierbij aan dat er open source software ontwikkeld is om dit mogelijk te maken binnen een halve dag.
  4. Stuur de volgende link mee naar de aanbieder: gidsopenstandaarden.org 
    De pagina waar deze link naar verwijst is bedoeld voor een softwareontwikkelaar. Hiermee kan de leverancier van de applicatie het mogelijk maken om met een keer inloggen op het wijkplatform ook in te loggen in de module of applicatie.

Technische informatie Sociale Netwerk Standaard (SNS)

Sociale Netwerk Standaard (SNS) / Single-Sign-On (SSO) - launch protocol voor het ontsluiten van applicaties. Het launch protocol zorgt ervoor dat portaal applicaties (zoals een wijkplatform) andere applicaties, (zoals behandelmodules, zelfzorg-modules, games en tools) naadloos kunnen integreren. Dit protocol maakt gebruik van JSON Webtokens (JWT).

Wat ga je bereiken met deze tool? (nieuw)

Dit protocol biedt voordelen voor wijkbewoners en voor aanbieders van zorgmodules:

  • Een naadloze integratie houdt voor wijkbewoners in dat ze moeiteloos en veilig met hun profiel vanuit het voor hen vertrouwde wijkplatform, een zelfzorg-module van een zorgaanbieder kunnen starten en volgen.
    Ze hoeven hiervoor geen extra account aan te maken en te beheren op een zorgplatform.
  • Een naadloze integratie houdt voor aanbieders een lichte implementatie in, die binnen een dag te realiseren is. Daarnaast bereiken ze met hun aanbod van zelfzorg modules een groter publiek, terwijl wel herleidbaar blijft waar de gebruikers vandaan komen.