Sociale Netwerk Standaard (SNS) - Launch

Subtitel
Launch protocol voor het ontsluiten van e-Health applicaties
Teaser
Steeds meer aanbieders van eHealth stellen hun apps en modules direct beschikbaar aan bewoners zonder dat ze een verwijzing of begeleiding van een zorgprofessional nodig hebben. SamenBeter ziet het liefst dat bewoners vanaf hun vertrouwde wijkplatform een zelfzorg-programma van een (zorg)aanbieder kunnen starten omdat dat drempels wegneemt.
Bewoners kunnen na het inloggen op een wijkplatform direct inloggen in de aanwezige apps en modules en hoeven hiervoor geen extra account aan te maken bij die zorgaanbieder.
SamenBeter heeft daarom open source software ontwikkeld die maakt dat je apps en programma's direct kunt openen vanuit het wijkplatform.

Deze software is gratis en te gebruiken voor ontwikkelaars om apps en modules toegankelijk te maken vanaf een ander platform. Ben je een ontwikkelaar en wil je weten hoe dit in zijn werk gaat? Kijk dan op Github en zoek op GIDS Open Standaarden of SNS-Launch.

Ben je geïnteresseerd in meer informatie achter deze software en het project SamenBeter?
Bezoek dan https://www.gidsopenstandaarden.org/
Beschrijving

Wil je ervoor zorgen dat dit ook op jouw wijkplatform werkt? 

Volg dan de volgende stappen:

  1. Bekijk op het wijkplatform welke zelfzorg-modules of applicaties zonder verwijzing beschikbaar zijn of waarvan je zou willen dat deze beschikbaar zijn. 
  2. Bekijk wie de aanbieder is van die e-Health module of applicatie.
  3. Benader de leverancier en geef aan dat je het makkelijker wil maken om in te loggen vanuit een wijkplatform op hun module of app voor bewoners. Geef hierbij aan dat er open source software ontwikkeld is om dit mogelijk te maken binnen een halve dag.
  4. Stuur de volgende link mee naar de aanbieder: gidsopenstandaarden.org 
    De pagina waar deze link naar verwijst is bedoeld voor een softwareontwikkelaar. Hiermee kan de leverancier van de applicatie het mogelijk maken om met een keer inloggen op het wijkplatform ook in te loggen in de module of applicatie.
Logo/icoon
GIDS OpenStandaarden
Wat ga je bereiken met deze tool?

Dit protocol biedt voordelen voor wijkbewoners en voor aanbieders van zorgmodules:

  • Een naadloze integratie houdt voor wijkbewoners in dat ze moeiteloos en veilig met hun profiel vanuit het voor hen vertrouwde wijkplatform, een zelfzorg-module van een zorgaanbieder kunnen starten en volgen.
    Ze hoeven hiervoor geen extra account aan te maken en te beheren op een zorgplatform.
  • Een naadloze integratie houdt voor aanbieders een lichte implementatie in, die binnen een dag te realiseren is. Daarnaast bereiken ze met hun aanbod van zelfzorg modules een groter publiek, terwijl wel herleidbaar blijft waar de gebruikers vandaan komen.
toolbox
e Health aanbieden op het digitaal wijkplatform