Maker Space

Subtitel
Ontwerp en produceer je eigen Zorgoplossing
Teaser
Ooit was iets produceren 'een vak apart' waarvoor je eerst een jarenlange opleiding moest volgen. Maar digitalisering heeft ook ontwerpen en productie binnen ieders bereik gebracht. Laten wij het bewoners mogelijk maken om in de eigen omgeving een 'vitaliserend product' te ontwerpen en te produceren!
Beschrijving

Het idee komt uit de wereld van Repair Café's en Maker Spaces: Begeleid door experts komen bewoners met hun kapotte spullen of met hun ideeën en samen wordt gewerkt aan oplossingen. Hi-Tech apparaten zoals CAD computers en 3d Printers staan ter beschikking. Ook mensen die zelf niets nodig hebben maar die het wel leuk vinden aan ontwerp project te werken zijn welkom.

Wat ga je bereiken met deze tool?

Behalve dat er interessante producten uit voortkomen, is het feit dat mensen samen zullen moeten werken misschien nog wel een belangrijker reden waarom iedere wijk zo'n voorziening zou moeten hebben: iemand komt met een vraag, bijvoorbeeld iemand die slecht ziet zou graag een BlindenStok hebben die je in het donker kunt zien. Een ander weet wat van moderne verlichting technieken en weer een ander is handig en creatief. Samen vormen ze een team dat gebruik kan maken van rondlopende experts en apparaten en machines om de onderdelen te maken. Geen fantasie maar realiteit zoals je in deze link kunt lezen. Debby Marchena heeft samen met Waag in een Make Health lab zo'n stok ontworpen en runt nu een compleet productiebedrijf voor de 'Light up cane'!

toolbox
bestaande initiatieven ter inspiratie of implementatie