Bewoners activeren op het digitaal buurtplein

Subtitel
biedt ze iets unieks
Beschrijving

Met het bouwen van een digitaal buurtplatform ben je er nog niet: je hebt 'traffic' nodig, mensen die er graag komen en er liefst ook wat gaan doen. Dit is niet eenvoudig want er zijn vast al allerlei hippe, succesvolle en vaak al jarenlang bestaande platforms als Facebook en Nextdoor. Bedenk dat ook die platforms moeite gehad hebben om deelnemers te lokken. Wie weet herrinner je zelf wel dat je dacht 'wat moet ik met Facebook?!'. 

Belangrijk om die platforms niet als een concurrent te zien, en ook niet proberen ze te verslaan. Zie ze als team-leden: maakt contact met de beheerders en wissel informatie en agenda's uit. Bedenk dat ze een eigen functie vervullen die jij misschien helemaal niet probeert in te vullen: Nextdoor is handig voor weggelopen katten en klusjesmensen, Facebook is een 'tijdlijn' voor het 'gewone leven', maar geen van beiden zijn ze geschikt, of worden veel gebruikt voor intieme, privacy gevoelige, zorg gerelateerde kwesties.

Wat ga je bereiken met deze tool?

Als je een plek gaat maken voor 'intieme, privacy gevoelige, zorg gerelateerde kwesties' op je wijkplatform, dan heb je iets dat andere platforms niet kunnen bieden. Je moet er dan dus wel voor zorgen dat je de privacy van je gebruikers respecteert, geen trackers gebruikt en geen commercieel oogmerk hebt. 

toolbox
een digitaal ontmoetingsplek bouwen: het Wijkplatform