Overslaan en naar de inhoud gaan

Share

Facebook“Twitter"/“Google+”/“Pinterest"/“Twitter"/

Rough guide: fase 2

Fase 2: Ontwikkeling

fase 2 ontwikkeling

Doel
Het ontwikkelen van je proeftuin door functionaliteiten en de programmering te bepalen (wat wil je aanbieden?). Daarnaast concrete afspraken maken om de programmering te realiseren (Wie ontwikkelt het?).

Duur
100 dagen

2.1 Expectation Management

stap 2.1

Creëer verwachtingen ....en laat je erop afrekenen! maak afspraken en kom erop terug

Tip: SamenBeter heeft een interactieve sessie ontwikkeld waarin een team samen doelen stelt, resources verzamelt en de verantwoording aanvaardt: de Big Bang sessie. Geschikt voor een groep van 5 - 25 personen.

2.2 Communiceer!

stap 2.2

Het Dispatch-team ontwikkelt kanalen voor communicatie zowel intern als extern. Draagvlak vanuit je proeftuin en interne coherentie, een Shared Vision zijn hierbij key!

Tip
Positieve Gezondheid vraagt om een hele nieuwe kijk op gezondheid. Organiseer een aantal debatten of eductieve avonden over deze onderwerpen om deze cultuurverandering te bewerkstelligen!

 

2.3 Inauguratie

stap 2.3

Tijdens een feestelijke sessie zetten jij en je team handtekening en zweer je de eeuwige trouw aan 4 SamenBeter Transitie principes, de grondwet van je nieuwe proeftuin. Dit event moet ook een Feestje zijn! .

... Vier je succes!

 

Tip:

SamenBeter heeft met de 'Live in xxx' een kant en klaar feestelijke event op de plank liggen die we in jou proeftuin komen neerzetten en opruimen. Lombok, Sexyland, Nieuwland en Westerpark gingen je voor! Hier kunnen bewoners, professionals, onderzoekers een kraam reserveren en er hun bijdrage aan je proeftuin voor het voetlicht brengen.

2.4 Ontwikkel je eigen functionaliteit

stap 2.4

Creëer functies. Zoek op de Marktplaats of ontwikkel zelf functies (en vergeet niet die dan weer op de Marktplaats te plaatsen!). Spiek en kopieer vooral bij de andere proeftuinen!

Tip

Het is een koud kunstje om van alles aan functies aan te bieden maar wat pas echt belangrijk is dat er iemand verantwoordelijk en aanspreekbaar is voor de functie. Liefst iemand uit de wijk zelf. Dat lijkt logisch voor diensten en andere face to face functies, maar geldt eigenlijk ook voor een app of een ander digitaal product: Duizend apps kun je overal op internet vinden maar over welke kan ik iemand in de buurt vragen stellen?

2.7 Evolueer

stap 2.7

Hou de ontwikkeling bij de medeproeftuinen in de gaten en neem successen over of modificeer die voor eigen gebruik.