een luisterend oor voor jongeren: @ease

2018-11-30

@#ease logo

Na Maastricht nu ook geopend in Amsterdam! een plaats waar jongeren een luisterend oor kunnen opzoeken in de omgeving van een jeugdhonk (Volta, houtmankade). @ease is geinspireerd op het Australische Headspace concept. @Ease heeft een team jongeren, zorgprofessionals en wetenschappers die werken aan een landelijk @Ease netwerk.

Gamified healthcare: Happy

2018-11-30

happy logo

De App developpers bij Happy zoeken naar geluksfactoren die gebruikt worden in de ontwikkeling van ... ja van wat...bij Happy spreken ze liever niet van e-Health maar van Games. Spelenderwijs zorgen deze apps ervoor dat mensen medicijnen niet vergeten, dat je overzicht hebt van alles wat je slikt, dat je je netwerk jkan visualiseren, je ideale dag kan uitzoeken.

Game of Life: Spelen met Positieve Gezondheid

2018-07-25

Game of Life spelbord

GGD Amsterdam heeft een geweldige stap gezet om het gedachtegoed van Machteld Huber en IPH te verspreiden. Fransisca Flinterman ontwikkelde Game of Life: een serious game waarin zowel de spelers als het publiek op een speelse en interactieve wijze kennis maken met de 6 dimensies van positieve gezondheid.

Eenzaamheid: Deze Gids is Goud waard!

Bewoners 2018-06-02

lonely in mokum

Eenzaamheid is een serieus probleem. In Amsterdam heeft men dit met veel energie aangepakt en komt nu met het boekwerk 'Lonely in Mokum: Reisgids voor eenverbonden stad'.

Gepersonaliseerd Voedsel nodig? dan moet je hier zijn

Bewoners 2018-04-05

sign

Ontwikkelen van een voedselpakket voor specifieke doelgroepen.

Sporten zonder drempels? Stichting Life Goals

2018-04-05

life goals

SamenBeter gaat ook over de fysieke staat waarin mensen verkeren.

Elke inwoner moet kunnen sporten en de meesten willen dat ook wel maar stuiten op drempels. Ze weten de weg naar de sportvereniging niet te vinden of kunnen ze de contributie niet betalen. Dat is fnuikend voor de vitaliteit van een wijk want sport is ook nog eens een middel om mensen bijeen te brengen.

Leefstijlplein

2018-04-05

kom verder

Het Leefstijlplein heeft als doel mensen met een chronische aandoening te informeren over aanpassen van de leefstijl.

Ook als preventie heeft Het Leefstijlplein een informatieve functie.

Sociaal Economische Scan

Proeftuinontwikkelaars 2018-01-31

sociaal economische scan

BeBright heeft ervaring met het analyseren van de sociaal economisch profiel van wijken. Wat deze analyses aantrekkelijk maak is dat ze gevisualiseerd worden op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier.

Ontwikkel een voedselpakket voor specifieke doelgroepen

Bewoners 2018-01-31

sign

SIGN en het voormalige InnovatieNetwerk van het ministerie van Economische Zaken hebben de afgelopen jaren gewerkt aan een strategie voor Personalised Food – eten op maat. Het ontwikkelen van een voedselpakket voor specifi eke doelgroepen zoals patiënten met prostaatkanker, MS, diabetes staat daarbij centraal.

VraagApp

Bewoners 2017-12-11

vraagapp

VraagApp is een applicatie waar vragen worden gesteld door mensen die zich geconfronteerd zien met een technologisch probleem. De vragen worden beantwoord door een community van 'flexwilliggers', liefst direct. Veel mensen vinden technologie in het leven ingewikkeld. Denk aan de OV-chipkaart, Telefoon abonnementen, Sim kaarten.

Temstem: App die je helpt als je 'stemmen hoort'

Bewoners 2017-12-03

Temstem

Iedereen hoort wel eens een stem of geluid dat er niet blijkt te zijn. Je denkt bijvoorbeeld dat je de telefoon hoort rinkelen of dat je partner iets zegt, terwijl dit niet het geval is. Er zijn echter mensen die dit veel vaker hebben. Zij krijgen opdrachten of adviezen van een stem in hun hoofd. Of zelfs dreigementen en kleinerende opmerkingen.

De Goede GGZ

Proeftuinontwikkelaars 2017-11-06

DE GOEDE GGZ

Dit boek gaat imponeren.
*Concreet over GGZ als optimaal effectieve hulpverleningsdiscipline.
*Concreet over een organisatie die echt toegesneden is op goede GGZ.
*Concreet over het beste gereedschap dat GGZ-hulpverleners ten dienste staat, zowel online als in vivo.

Project Network

Bewoners 2017-11-06

project network

Project Network is a smartphone application designed to help people rebuild their social network during periods of mental instability. A period of mental instability directly affects the relationships you have with family and friends yet social interaction is a very important factor in recovery.

EmoReco: Teacher! Train uzelf om Emoties in uw klas te herkennen

Bewoners 2017-10-13

emoties bij kinderen worden door educators slecht herkend!

The department of psychology of the University of Amsterdam (UVA) is famous for its research on emotions (http://aice.uva.nl).