Eenzaamheid: Deze Gids is Goud waard!

Bewoners 2018-06-02

lonely in mokum

Eenzaamheid is een serieus probleem. In Amsterdam heeft men dit met veel energie aangepakt en komt nu met het boekwerk 'Lonely in Mokum: Reisgids voor eenverbonden stad'.

Gepersonaliseerd Voedsel nodig? dan moet je hier zijn

Bewoners 2018-04-05

sign

Ontwikkelen van een voedselpakket voor specifieke doelgroepen.

Ontwikkel een voedselpakket voor specifieke doelgroepen

Bewoners 2018-01-31

sign

SIGN en het voormalige InnovatieNetwerk van het ministerie van Economische Zaken hebben de afgelopen jaren gewerkt aan een strategie voor Personalised Food – eten op maat. Het ontwikkelen van een voedselpakket voor specifi eke doelgroepen zoals patiënten met prostaatkanker, MS, diabetes staat daarbij centraal.

VraagApp

Bewoners 2017-12-11

vraagapp

VraagApp is een applicatie waar vragen worden gesteld door mensen die zich geconfronteerd zien met een technologisch probleem. De vragen worden beantwoord door een community van 'flexwilliggers', liefst direct. Veel mensen vinden technologie in het leven ingewikkeld. Denk aan de OV-chipkaart, Telefoon abonnementen, Sim kaarten.

Temstem: App die je helpt als je 'stemmen hoort'

Bewoners 2017-12-03

Temstem

Iedereen hoort wel eens een stem of geluid dat er niet blijkt te zijn. Je denkt bijvoorbeeld dat je de telefoon hoort rinkelen of dat je partner iets zegt, terwijl dit niet het geval is. Er zijn echter mensen die dit veel vaker hebben. Zij krijgen opdrachten of adviezen van een stem in hun hoofd. Of zelfs dreigementen en kleinerende opmerkingen.

Project Network

Bewoners 2017-11-06

project network

Project Network is a smartphone application designed to help people rebuild their social network during periods of mental instability. A period of mental instability directly affects the relationships you have with family and friends yet social interaction is a very important factor in recovery.

EmoReco: Teacher! Train uzelf om Emoties in uw klas te herkennen

Bewoners 2017-10-13

emoties bij kinderen worden door educators slecht herkend!

The department of psychology of the University of Amsterdam (UVA) is famous for its research on emotions (http://aice.uva.nl).