Moedig Voorwaarts: 5 Proeftuinen Zweren Trouw aan de SamenBeter Transformatie Principes

SamenBeter is als paraplu voor organisaties en individuen in proeftuinen en met ICT bezig een vitale samenleving vorm te geven. Leden van de Nationale Beweging, de ICT community en de proeftuinen kwamen 23 januari in het Academiegebouw (ochtend) en Huis van Utrecht (middag) bij elkaar. In workshops  geleid door Philippe Delespaul/Maarten Ploeg/Machteld Ploeg (andere manieren van belonen), Jan Smelik/Jim van Os (nationaal debat), Sergej van Middendorp (SamenBeter ICT) en Annemieke Roobeek (veranderen in netwerken) werden de 4 transformatieprincipes verder uitgewerkt.

Veel van de vraagstukken zijn uiteraard taai en hebben naast creatieve ideeën en coalitievorming ook een lange adem nodig. Met elkaar wordt ondertussen praktijk gemaakt.

We gaan (letterlijk) bij elkaar in de keuken kijken, organiseren intervisie en strategische sessies met de nationale en lokale webbers. En events in wijken en op nationaal niveau om met elkaar te delen en te leren. Denk aan stadscolleges, paella avonden, haardvuursessies, webinars, politieke debatten, publiekscampagnes, buurtbraderieën …

 

Workshop Annemieke Roobeek in Academiegebouw Utrecht
Workshop Veranderen in Netwerken door Annemieke Roobeek 

 

In het Huis van Utrecht vond ’s middags "SamenBeter Live In Lombok" plaats . De proeftuinen uit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven deelden hun ervaringen. SamenBeter Onderzoek organiseerde aansluiting.

Vitaliteitsmarkt
Eerste ontwerp Vitaliteitsmarkt

De SamenBeter Toolbox was aan te raken, het prototype van de Vitaliteitsmarkt werd gepresenteerd, nieuwe proeftuinen meldden zich aan om het pad naar volwaardig lidmaatschap van de community in te slaan ….

Bart Brandenburg tekent transformatieprincipes namens Achtse Barrier Eindhoven
Bart Brandenburg tekent transformatieprincipes namens Achtse Barrier Eindhoven

Maar het hoogtepunt was natuurlijk het ondertekenen van de principes door de huidige drie proeftuinen en de twee nieuwe proeftuinen (Roermond en Amersfoort).

Alexander Hogendoorn tekent transformatieprincipes namens Zorgvrijstaat West Rotterdam
Alexander Hogendoorn tekent transformatieprincipes namens Zorgvrijstaat West Rotterdam

 

2018 is mooi begonnen, nu voeten in de modder, moedig voorwaarts!