Cutting Edge web based e health modules gevraagd voor FitKnip

FitKnip

FitKnip
Het Digitaal Zorgtegoed


Nu bijna iedereen een smartphone heeft en er voor de gekste dingen Apps en Software bestaan is het niet zo gek dat er ook allerlei digitale Medische producten aangeboden worden. Zelfs zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet: In de Appstores staan duizenden medische, gezondheid, sport en wellness apps. 

Dus, hoe maak je je keuze? Werken die apps wel?
En ook dit: veel van de apps kosten geld, is het dat waard? Kan of wil ik dat el betalen? En tenslotte: heel veel apps, vooral de meest serieuze, krijg je überhaupt niet te zien zonder dat een dokter wil dat je er gebruik van gaat maken en je voorschrijft er gebruik van te maken.

Dat zijn drie redenen waarom SamenBeter denkt dat ze de ontwikkeling van kwalitatief hoogstaande digitale producten in de weg staan. 

Daarom is het FitKnip experiment bedacht: geef mensen een budget, richt een winkeltjein met ‘goeie’ producten, en tenslotte, geef mensen zelf toegang tot de winkel zonder dat daar een dokter aan te pas hoeft te komen.

Als je meedoet, participeer je mee in een onderzoek dat het Leids Universitair Medisch Centrum LUMC doet, naar de manier waarop mensen omgaan met, wat we noemen, een eigen Digitaal Zorgtegoed
Een Digitaal Zorgtegoed is een SamenBeter wens: geef mensen de beschikking over een budget waarmee ze naar eigen inzicht hun Vitaliteit kunnen verhogen. In de SamenBeter wens is het budget weliswaar aanmerkelijk hoger, voor alle bewoners, en is het aanbod breder en rijker, maar voor dit experiment werken we echter met een ‘kleine’ proefopstelling. 4000 mensen krijgen ieder 100 euro en kunnen dat besteden aan een selectie uit 40 apps.

Hoe doe je mee? FitKnip begint in Juni en loopt dan een jaar door. 
 

De folder staat hier https://public.3.basecamp.com/p/AZd7zFMKeLB6dEKN6jzrJuTC