FitKnip

Het FitKnip experiment onderzoekt wat er gebeurt als je mensen een budget geeft om zelf aan hun gezondheid te werken; Dat doen we door een overzichtelijk online winkeltje in te richten met ‘goeie’ producten in de aanbieding.  Mensen hebben toegang tot de winkel zonder dat daar een dokter aan te pas hoeft te komen en hoeven niet zelf te betalen!

Als je meedoet, neem je deel in een onderzoek dat het Leids Universitair Medisch Centrum en het National eHealth Living Lab uitvoert. Zij onderzoeken de manier waarop mensen omgaan met, wat we noemen, een eigen Digitaal Zorgtegoed. Een Digitaal Zorgtegoed is een SamenBeter wens: geef mensen de beschikking over een budget waarmee ze naar eigen inzicht hun vitaliteit kunnen verhogen.

Uiteindelijk zien we dit graag in heel Nederland ingevoerd maar eerst gaan we dit idee in het klein onderzoeken: 3000 mensen krijgen ieder 100 euro en kunnen dat besteden aan een selectie uit een overzichtelijk aantal apps.

Waarom FitKnip?

Nu bijna iedereen een smartphone heeft en er voor de gekste dingen Apps en Software bestaan is het niet zo vreemd dat er ook allerlei digitale medische producten aangeboden worden. Zelfs zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet: In de Appstores staan duizenden medische, gezondheid, sport en wellness apps.

Maar, hoe maak je je keuze?

  • Werken die apps wel?
  • Zijn de apps het geld wel waard?
  • Kan, of wil ik dat wel betalen? 
  • Waarom moet ik eerst naar de dokter?
  • Hoe kom ik eraan? Heel veel apps, vooral de meest serieuze, krijg je überhaupt niet te zien zonder dat een dokter deze voor je voorschrijft...

Dat zijn belangrijke redenen waarom SamenBeter denkt dat de ontwikkeling van kwalitatief hoogstaande digitale gezondheids (e-Health) producten minder snel verloopt dan bijvoorbeeld Game apps of Zakelijk Apps.

Doe mee!

Als deelnemer krijg je 100 euro om apps te kopen. Het Leids Universitair Medisch Centrum en het National eHealth Living Lab doen onderzoek naar het gebruik van de FitKnip. Ze willen graag weten welke apps gekozen worden. Hoe lang en hoe vaak de app gebruikt wordt. En of de app doet wat het belooft. Het experiment loopt een jaar (100 dagen). We vragen je om 4 keer een vragenlijst in te vullen en dat kost je een minuut of dertig per keer.

Wil je meedoen? Meld je dan nu aan:

Aanmelden voor het FitKnip experiment

Je ontvangt dan meteen de FitKnip Nieuwsbrief waarmee we je op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen en achtergronden.

Bij aanmelding ga je akkoord met het FitKnip Privacy Statement.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met willemijn@reframingstudio.com