Overslaan en naar de inhoud gaan

Share

blog

Achtse Barrier op Verhalenexpeditie

Emilie Tromp

Quotes Achtse Barrier

Na het succes van de verhalenexpeditie in Amsterdam Westerpark zijn er afgelopen maand twee 'Verhalenexpedities' georganiseerd in Achtse Barrier. 

Hoe meet ik de maatschappelijke bijdrage van mijn project?

Vivian Dekkers

effect

Of het nu gaat om het verantwoorden van investeringen, het vergroten van de betrokkenheid van stakeholders of het herijken van de doelen, er komt vaak een moment dat je als organisatie of project behoefte hebt aan een goed onderbouwde analyse van je impact.

Eenzaam? daar gaan we wat aan doen!

Gijs Ockeloen

Arti Schol

Kijk eens wat een geweldig ingezonden stuk van Ari Schol in het Parool! Lees het in de bijlage. Eenzaamheid is een enorm probleem maar omdat het niet zo zichtbaar is staat er niet elke dag iets over in de krant. Het lijkt me echter zonneklaar dat eenzaamheid kan escaleren tot een grote verzameling andere destructieve kwalen.

Moedig Voorwaarts: 5 Proeftuinen Zweren Trouw aan de SamenBeter Transformatie Principes

Michael Milo

weergeven

SamenBeter is als paraplu voor organisaties en individuen in proeftuinen en met ICT bezig een vitale samenleving vorm te geven. Leden van de Nationale Beweging, de ICT community en de proeftuinen kwamen 23 januari in het Academiegebouw (ochtend) en Huis van Utrecht (middag) bij elkaar.

"Oh jee, alweer een tevreden buurtbewoner"

Bart Brandenburg

Gesprek over gezondheid in de apotheek

Op verhalenexpeditie in de wijk Achtse Barrier in Eindhoven

Rattenplaag of hondenpoep; het humeur van de inwoners van de Achtse Barrier is onverwoestbaar. Die conclusie dringt zich op na de eerste verhalenexpeditie in deze Eindhovense wijk. “Het is hier keifijn wonen en we willen hier nooit meer weg!” (voetballende kinderen, groep 8).

SamenBeter Live in Lombok

Gijs Ockeloen

Poster

Niet precies in Lombok maar dichtbij genoeg! Het volgende LIVE event van SamenBeter: was je er niet bij SamenBeter Live in Sexyland dan weet je misschien niet hoe informatief en inspirerend deze Vitaliteits Braderie is!

De term kwetsbaar ontkracht....

Margriet van Griensven

margriet is communicatie advisuer

Ieder mens maakt in zijn leven wel eens een periode door waarin het minder goed gaat en hij baat heeft bij de nodige ondersteuning.

Laten we het eens aan Jim van Os vragen

Gijs Ockeloen

prof dr Jim van Os

Prof. dr. Jim van Os is Jim van Os hoogleraar in de psychiatrische epidemiologie en de publieke GGZ. Hij is voorzitter van de Divisie Hersenen van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Jim van Os staat aan de basis van het denken over Proeftuinen. 

SamenBeter

Michael Milo

weergeven

Ik weet nog precies waar ik was. Het was begin augustus 2017, mijn lief en ik hadden net ringen voor elkaar gekocht op een marktje in de Frans/Italiaanse Alpen. Zij gelooft niet in een tweede keer trouwen, maar we vierden onze liefde toch door elkaar ringen te geven.

12 Handtekeningen en Commitment onder het Why, What en Where van SamenBeter2

Gijs Ockeloen

12 handtekeningen

In het statige Academiegebouw, de nieuwe thuishaven van Jim van Os kregen wij 12 handtekeningen van de Fine Fleur van de Nederlandse zorg onder onze Transformatieve Principes daarmee de weg vrijmakend voor de Actie Agenda 2018.

Verhalenexpeditie Proeftuin Westerpark

Emilie Tromp

Verhalenexpeditie proeftuin Westerpark

In de proeftuin Westerpark is een nieuwe Samen Beter 'tool' getest: De Verhalenexpeditie

Het geheel en de delen...

Sergej van Middendorp

Beter met Elkaar geheel en delen

In de samenwerking Beter met Elkaar vormen we steeds weer ons beeld van het geheel en de delen. In dit blog 'my two cents'.

Ecosysteem Vitaliteit

Gijs Ockeloen

ecosysteem

Hoe Gezond een proeftuin is, heeft wat ons betreft niet alleen te maken met Somatische en Mentale aspecten: ook Sociaal Welzijn speelt een rol, evenals Partcipatiegraad, de mate van Sport beoefenining en wat er aan Levensbeschouwelijke activiteiten plaats vind. We spreken liever van de Vitaliteit van een proeftuin.

Think big, act small and start somewhere

Leo van Veen

puzzle

De titel is een quote uit een interview dat ik afgelopen weekend las. Hij past goed bij Beter met elkaar, vind ik. Vanuit ambitie, in wijken en buurten, gewoon beginnen. En dat doen we. Fantastisch.

Laten we het eens aan Philippe Delespaul vragen...

Gijs Ockeloen

Philippe Delespaul

Philippe Delespaul is hoogleraar 'Innovations in Mental Health Care' en verbonden aan Mondriaan. Philippe staat aan de basis van het denken over Proeftuinen. 

Proeftuin Nieuwland

Gijs Ockeloen

dag van duurzaamheid Nieuwland

SamenBeter was vandaag de hele dag te gast op de Wijkboerderij Nieuwland. Peter Rook, Wim de Haan, Jan Huurdeman en Jan Toering willen vanuit deze oude boerderij Proeftuin SamenBeter Nieuwland opstarten.